2016. május 16., hétfő

Manipuláció

Mi is a manipuláció? Hogyan zajlik? Hány fázisa van?
Szerintem több lépésből áll.

Az első. Te vagy a ragadozó... Jön az áldozat. Meglátod. Esetlen. Vagy még az sem. Egyszerűen csak más. Más mint te, mint mások. Akratlanul is eldöntöd, hogy ő lesz az, akivel tudsz majd játszani. Játszmák az összes kapcsolatban vannak. Csak kérdés, hogy mindkét fél élvezi-e...
A második. Elkezded az ismerkedést. Hízelegsz, kedves vagy, vicces vagy és szórakoztató. Jó veled együtt lenni. Mindig ott vagy és mész, ha kellesz. Szép lassan (vagy várjunk ? Mégse. EXTRAGYORSAN) a bizalába férkőzől.
A harmadik. Az utolsó. Eléred,hogy szeressen. Hogy szüksége legyen rád. Kellesz neki, már nem tudsz változtatni. Jöhet a pezsgő! Végre úgy ugrál ahogy Te fütyülsz!! Hát nem remek.

Nem?
Nem jó érzés? Hülyíteni valakit? Tudni hogy tudod őt befolyásolni?
Néha azért bevillan, hogy ez helytelen? Rossz, hogy azt bántod, akinek fontos vagy és aki törődik veled?
Végtére is, kit izgat? Neked ez kényelmes. Tény, hogy volt már jobb is,de ez sem rossz. Van valakid. Nem az igazi és nem is szereted tiszta szívből, de ott van mindig...

És ha rájön mit csinálsz? Majd ha átlát rajtad. Meglátja, hogy te nem azt érzed. Te nem úgy kezeled a dolgot. Megmondjam mi lesz akkor? Késő lesz. Már nem tudod visszacsinálni. Már megtörtént... már nem tehetsz semmit. Mert megszeretett.

Mi a ķülönbség aközött amit te érzel és amit Ő? Hiszen te is tudod a válszt! Csak rajta, gondolkodj. Igen, ez az megvan. Ő tisztel. Szeret. Törődik veled, akármennyire is érzi a kételyt. A te érdekeidet tartja szem előtt.
És te? Mit tudsz felmutatni? Szereted, persze hogy szereted. Törődsz vele? Persze! Csak vele törődsz. Hiszen mit érne az életed anélkül, hogy tudd: neki te vagy a minden. Tiszteled? Nem. Az Ő érdekeit nézed? Erre azt hiszem mind tudjuk a válszt...

Feltűnt, hogy miközben rólad írtam a nagybetűs Te-ből szép lassan kisbetűs te lettél? Hát képzeld pont így érezheti magát az is, akit manipulálsz.

De hát te nem tehetsz semmiről. Nem te kérted, hogy szeressen meg és nem kényszerítetted rá, hogy te legyél neki az első.
Most mégis rosszul érzed magad? Talán néha- de tényleg csak néha- elfeljthetnéd egyetlen percre önmagad és megláthatnád, hogy egyesek mennyit tesznek érted.

A manipulálás nem sokszor szándékos. Szépen fokozatosan alakul ki mindkét félben. Vedd észre, ha veled játszanak! De legfőképp : vedd észre, ha valakinek fájdalmat okozol!

Csak egy kicsit kell kinyítni hozzá a szemed hogy meglásd a szenvdést a mosoly mögött. Hogy felismerd az áldozatot a ragyogó szempárok rejtekében. Hogy vedd észre a könnycseppet ami csak azután gördül le valaki arcán, miután elsétált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése